Kroppspress (Minni)
Hjem Add Om meg Kontakt

1

Kroppspress

I dagens samfunn er det alltid noe som er galt med deg. Enten så er du for lav, eller så er du for høy. Du er enten stygg fordi du ikke bruker sminke, eller så er du fake fordi du bruker sminke. Folk sier du har spiseforstyrrelser hvis du er tynn og at du er feit fordi du har former. Om man er blond blir man med en gang regna som dum og hvis man bruker briller blir førsteinntrykket at man er nerdete. Man passer ikke inn om man ikke har det rette utseende og de rette klærne.

Hva er galt med dagens samfunn?! Alle mennesker er lagd forskjellige og det er det som gjør mennesker så unike. Alle er perfekte på hver sin måte, så hvorfor sier samfunnet til oss at alle må være like? Samfunnet gir spesielt oss unge jenter en beskjed via reklamer osv. at hvis vi vil være perfekte må vi være tynne med et ansikt uten en eneste urenhet. De sier vi må bruke størrelse XS-S med store pupper og fast rumpe. Vi må ha thigh gap og være trente, men ikke for trente. De gir oss oppfordringer hele tiden og med en gang man er fornøyd, kommer samfunnet med flere. Det er ikke greit! Det værste er at det er jenter selv som har lagt inn alt dette presset. Det er derfor gutter også tror at alt dette er normalt og sier det er det de vil ha. Kan man ikke bare skjønne at man er perfekt som man er?

Idag sliter jenter over hele verden med selvtillit på grunn av kroppspress. Kroppspress er helt unødvendig. Det ødelegger personer. Jeg er heldig og har aldri opplevd noen ille form for kroppspress, men jeg har sett hva det gjør med folk. Ei venninne av meg slet veldig med kroppspress. Ho sa alltid at ho ikke var fornøyd med seg selv og gjorde alt for å perfeksjonere seg selv. Ho endte opp med spiseforstyrrelser og ho var skikkelig dårlig. Etter dette kutta ho seg selv nesten daglig og jeg skjønte ikke hvorfor noen jenter på skolen hennes gjorde dette mot henne. De sa at ho var stygg og feit og det knakk selvtilliten hennes helt. Idag er ho heldigvis bra og har fått opp selvtilliten og er fornøyd med seg selv. Men tenk om det ikke hadde gått bra? Dette viser hva kroppspress faktisk gjør med folk. Så hvorfor fortsetter jenter å legge det på andre ved å si at de ikke er pene nok?

Jenter dere begynne å være fornøyde med dere selv. Husk DU er perfekt på din egen måte ved å være deg selv og ikke endre på det.  • 19.03.2017 kl.11:16
    Helt enig! :)    Kommenter her
    Design og koding: Ina Anjuta
    Minni

    Hei jeg er ei 15 år gammel hestejente fra sandefjord. På bloggen min kan du egentlig lese om alt som faller meg inn å skrive om😋

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde